Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Пристрої віртуальної реальності можуть стати безпровідними

Пристрої віртуальної реальності можуть стати безпровідними
81507 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Якщо ви плануєте використовувати один з сучасних пристроїв віртуальної реальності, будь-то Oculus Rift, HTC Vive чи PS VR, вам треба буде змиритися з тим фактом, що всі вони прив'язують вас до комп'ютера за допомогою кабелю.

     Та дослідники з Маcсачусетського технологічного інституту (МТІ) розробили технологію безпровідної передачі даних, яка дозволить позбутись надокучливих проводів. Нова технологія отримала назву MoVR. Вона, на відміну від Wi-Fi чи Bluetooth, використовує високочастотні міліметрові хвилі для передачі даних. Це дає можливість досягати набагато більших швидкостей, ніж в існуючих технологіях.

     На сьогоднішній день існують різноманітні підходи до вирішення проблеми мобільності віртуальної реальності. Перший – використання мобільного телефону, в якості пристрою віртуальної реальності. Такий підхід використали компанії Google у своєму «Daydream View» та Samsung у «Gear VR». Особливістю цього підходу є просте перенесення обчислювальних задач безпосередньо у смартфон. Другий підхід полягає у створенні окремого мобільного комп'ютера, який легше транспортувати, - своєрідний «рюкзак» віртуальної реальності. Та всі ці підходи мають багато обмежень.

     На сьогодні, затримки при передачі даних є основною проблемою, яка не дає можливості створити безпровідний пристрій віртуальної реальності. Окрім того, існують значні вимоги щодо швидкості з'єднання. Науковці з МІТ стверджують, що їхня розробка відповідає усім вимогам.

     Проблемою у використанні міліметрових хвиль є те, що об'єкти передачі даних повинні завжди знаходитись прямо один перед одним. Але дослідники переконують, що вирішили цю проблему завдяки перетворенню пристрою віртуальної реальності в програмоване дзеркало. Це дозволяє отримувати сигнал навіть при пересуванні пристрою.

     Зараз технологія MoVR – це лише прототип, і науковці працюють над зменшенням її розміру.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео