Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

$89 за ноутбук з Linux – Pinebook

$89 за ноутбук з Linux – Pinebook
244329 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Цікаву в плані вартості новинку серед ноутбуків нам продемонструвала компанія Pine64. Пристрій отримав назву Pinebook. Він буде вироблятися в кількох версіях, головною різницею буде в них діагональ дисплея – 11,6 та 14 дюймів. Через такі показники пристрій буде дещо компактнішим за звичайні ноутбуки та нетбуки.

     Власне сам екран буде виготовлений за технологією IPS та матиме роздільну здатність 1280х720 пікселів. За таку ціну поки що не розраховуємо на наявність сенсорного тачскріну.

     Працюватиме пристрій на 4-ядиреному процесорі Allwinner A64 (ARM Cortex A53 + GPU Mali-400MP2) zна частоті 1,2 ГГц. Pinebook обладнаний 2 ГБ оперативної пам'яті та 16 ГБ постійної флеш-пам'яті. Можна встановити накопичувач формату micro SD, добре що ноутбук підтримує їх з розміром до 256 ГБ. Наявні також усі необхідні для роботи входи та роз'єми та відеовихід.

     Виробник також не забувся обладнати свою економічну новинку парою динаміків, мікрофоном та камерою з роздільною здатністю 1,2 МП, що стануть у нагоді для відеозв'язків. Обладнали Pinebook повноцінною клавіатурою та тачпадом, розмір якого 5 дюймів, чого буде досить для зручного керування ноутбуком.

     Батарея встановлена розміром 10 тисяч мАч.

     Товщина новинки 18 мм. Важить теж небагато – лише 1,2 кг.

     Операційну систему ви можете обирати серед різноманітних версій Android, починаючи від версії 5.1. Також доступні системи Remix OS, Debian та Ubuntu.

     Новинка від маловідомої фірми Pine64 пропонує мінімальні характеристики, необхідні для роботи, за привабливою ціною. У продаж варто очікувати Pinebook уже в недалекому майбутньому. Виробник попросить за свій продукт у версії з 11,4-дюймовим дисплеєм $89, а от за версію з більшим екраном доведеться заплатити дещо більше - $99.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео