Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

ІТ-компанії витрачають близько 1 мільйона на цифрову трансформацію

ІТ-компанії витрачають близько 1 мільйона на цифрову трансформацію
190078 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Компанії витрачають великі суми коштів на проекти цифрової трансформації. Але 23% ІТ-відділів заявляють, що не задоволені зусиллями, які роблять їх компанії у цьому напрямку.

     ІТ-компанії розуміють важливість переходу на цифрові технології, і витрачають значні кошти на відповідні проекти. Та не зважаючи на те, що 56% опитаних робітників відділу інформаційних технологій стверджують, що їх компанія виділила біля 1 мільйону доларів на цифрову трансформацію, багато з них повідомили про складності в реалізації проектів. Насамперед, завдяки слабким внутрішнім комунікаціям та навчанню персоналу.

     Опитування, що було проведено серед 350 працівників ІТ-відділів, вказує на те, що, загалом, впроваджувані проекти цифрової трансформації були успішними. Та все ж таки ІТ-шники виділяють деякі гострі кути в процесі реалізації даних проектів.

     27% опитаних вважають, що реалізація проектів могла пройти більш успішно, якби їх компанії зосередилися на забезпечені комунікацій між ІТ-відділом та робітниками компанії. 22% ІТ-шників стверджували, що досить слабкою була програма навчання персоналу. Ще 14% стверджували про відсутність належної технічної підтримки в процесі використання нових цифрових технологій.

     Та найбільшою проблемою, яку визнали понад 50% опитаних, був страх працівників перед змінами в їх роботі.

     У третини компаній більша частка виділених на трансформацію коштів пішла на придбання самої технології, в той час як ще у третини компаній основні затрати були пов'язані з інтеграцією технології в роботу компанії. Для розв'язання проблем з останньою, консалтингові фірми рекомендують сприймати цифрову трансформацію, як безперервний процес, а не одноразовий проект.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео