Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

$1,1 мільйон для планшету українського розробника

$1,1 мільйон для планшету українського розробника
244498 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Костянтин Карачевцев, 22 роки, народився в Маріуполі в родині підприємців. Перший контракт з Китаєм підписав у 12 років, у 17 - поїхав на навчання в Хельсінкі. Розмістив свій проект на платформі збору коштів Indiegogo, розраховував зібрати лише 75 тисяч доларів на виробництво свого планшета, а за сім днів назбирав більше мільйона доларів від користувачів з усього світу та отримав пропозицію співпраці від техногігантів Microsoft та Intel!

     Історія успіху молодого українця розпочалася з того, що Костянтин разом з друзями захотів знайти планшет, що задовольнив би їх потреби. Не знайшовши нічого, Костя вирішив створити свій.

     Планшет називається Eve V, це гібрид ноутбука і планшета, він компактний та мобільний, але дуже потужний. Його жартома називають колективним, бо під час його розробки враховувалися відгуки більше 1000 користувачів, що цікавляться технологіями, музикою, будівництвом – розробники, композитори, кораблебудівники...

     У пристрої є сенсорний екран 12,3 дм з розширенням 2736х1824, антивідблисковим покриттям, що не піддається подряпинам. Оперативної пам'яті 8-16 ГБ, вбудованої – 128-512ГБ. В ньому вбудовані кілька портів USB різних конфігурацій, наявна бездротова клавіатура та стилус. Працює на процесорі Intel Core 7th Gen Core m3-7Y 30/i5-7Y54/i7-7Y75.

     На Indiegogo вартість планшета стартує з відмітки $699, для втілення проекту бекери з різних куточків світу надіслали більше мільйона доларів. Також зацікавлення виразили Intel, що вклав у стартап 6-значну суму, та Microsoft, що став не лише інвестором, а партнером, тому планшет працюватиме на новенькій Windows 10.

     Досвідчені користувачі одразу помітили, що планшет пропонує фантастичні параметри за незрівнянно меншою ціною у конфігурації за $1399, ніж Apple MacBook 12 за $1749 чи Microsoft Surface Pro 4 за $2350.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео