Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Найгучніші хакерські атаки 2016 року

Найгучніші хакерські атаки 2016 року
244630 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Хакери завдають неабиякої шкоди мало бізнесу, великим корпораціям та державним установам. У 2016 році в результаті близько 3 тисяч хакерських атак, було опубліковано понад 2,2 мільярди непублічних документів. Майже усі ці документи були або є доступними, звісно, за певну плату, на просторах Чорного Інтернету.

     Малий бізнес, який, на відміну від великих корпорацій, не має значних ресурсів, є найбільш вразливим. Компанії, які займаються відновленням даних, повідомляють, що хакерські атаки коштують компаніям від 82 до 256 тис. дол. за кожний злам. Великі компанії та державні установи, окрім звичайних кібератак, зазнають атак від іноземних держав.

     Отже, вашій увазі пропонується список найбільших кіберзлочинів 2016 року.

     1. Yahoo!

     Хакерська атака на компанію Yahoo відбулась ще у 2014 році, але стала відомою для широкого загалу тільки цього року. Атаку здійснила група під назвою Pease (Горошини). В результаті зламу було вкрадено інформацію понад півмільярда користувачів.

     2. Національний комітет Демократичної партії США

     Атака спровокувала справжній скандал, оскільки в мережу потрапили приватні листи працівників комітету, що свідчили про упередженість працівників комітету на користь Клінтон. Вкрадена інформація була оприлюднена сайтом WikiLeaks та спричинила до звільнень скомпрометованих працівників

     3. Dropbox

     Невідома хакерська група викрала дані профілів (логіни та паролі) понад 7 мільйонів користувачів, та продала ці дані на просторах Чорного Інтернету.

     4. Міжнародна міжбанківська система передачі інформації (SWIFT)

     Знайшовши шпарину у системі SWIFT, хакери вкрали 80 мільйонів доларів у центрального банку Бангладеш.

     5. DoS-атака на DNS-провайдер Dyn

     21 листопада частина мережі Інтернет перестала бути мережею. Масивна DoS-атака на компанію Dyn зробила всесвітню мережу недоступною для таких великих міст, як Нью-Йорк, Вашингтон, Філадельфія та Бостон.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео