Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Bluetooth 5 - більш швидка передача даних

Bluetooth 5 - більш швидка передача даних
244629 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Протягом наступного року у продаж мають надійти пристрої, які використовуватимуть новий стандарт Bluetooth 5. Цей стандарт матиме більшу швидкість з'єднання та працюватиме на більшій відстані, ніж попередня версія Bluetooth.

     Специфікації формату не змінились з моменту їх першого оприлюднення літом 2016 року. За словами Bluetooth SIG (група, що веде розробку стандарту), швидкість передачі даних збільшиться у двічі, а відстань передачі буде більшою в чотири рази.

     Які швидкості матимуть пристрої Bluetooth в реальності, а не на папері, покаже час. Але навіть середнє зростання як швидкості, так і дистанції між пристроями, буде значним покращенням двох найслабших місць технології Bluetooth: надзвичайно низької швидкості передачі даних та "кімнатної" дистанції між з'єднаними пристроями. Ці недоліки технології стали сильно проявлятись в той час як кількість пристроїв з'єднаних пристроїв у наших домівках стрімко зростає, так само, як і об'єми даних, які ними передаються.

     Незважаючи на те, що роботу над стандартом вже завершено, пройде декілька років перш ніж ми побачимо результати нововведень в технології. По-перше, компанії-виробники повинні опрацювати нову технологію. По-друге, користувачі повинні придбати ці пристрої у значній кількості. А як відомо, існує певний цикл життя вже придбаних смартфонів, ноутбуків, фітнес-трекерів і т.д, які мають старіші версії стандарту.

     Крім швидкості та дистанції, у Bluetooth 5 буде вдосконалено роботу Bluetooth "маяків" - маленьких радіостанцій, які дають змогу магазинам та стадіонам відправляти вам рекламу та іншу корисну інформацію на смартфон.

     Представники Bluetooth SIG заявляють, що головними цілями нового стандарту є покращення якості з'єднання та їх сумісності. Слід зазначити, що надійність Blutooth-з'єднань є ще одним мінусом ціє технології передачі даних.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео