Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Дозвольте роботу припаркувати свій автомобіль

Дозвольте роботу припаркувати свій автомобіль
79519 ПЕРЕГЛЯДІВ

На відміну від звичайних паркувальників, винайдений робот не сяде за кермо вашої машини.

На відміну від звичайних паркувальників, винайдений робот не сяде за кермо вашої машини. Він сам підіймає трьохтонну техніку і доставляє її на вільне місце на автостоянці.
Нововведення названо своїми творцями RAY – автоматизований навантажувач, який створили на німецькому підприємстві Serva Transport.
Коло користувачів робота спрямоване на водіїв-бізнесменів, які постійно поспішають у справах і в яких немає часу на самостійне паркування автомобіля. Така автоматизована система може керуватися самим водієм і замовляється через додаток будь-якого смартфону. Все, що повинен зробити власник машини – це залишити транспорт у вказаному місці, підійти до найближчого сенсорного пульта управління і підтвердити на екрані, що автомобіль пустий. RAY попіклується про все інше.
Робот використовує датчики для вимірювання параметрів автомобіля та фотографує його. Потім акуратно піднімає машину і ставить її на одне з вільних 249 паркувальних місць, зарезервованих для таких систем. Компанія-виробник запевняє, що RAY економить простір на парковці. Він використовує датчики, аби виміряти не тільки висоту й ширину машини, але й враховує бічні дзеркала і крила. Таким чином робот розташовує машини компактніше. Він на 60% ефективніший, ніж люди-паркувальники.
Німецька компанія оголосила про співпрацювання з автомобілями Volkswagen задля підвищення якості роботи RAY, тобто покращення комунікації робота з машиною. Руперт Кок, керуючий директор компанії Serva Transport, розповів: «Наша співпраця допомогла розробити технологію: автомобіль Volkswagen обмінюється інформацією з роботом через Блютуз».
Експериментальний запуск такої системи в США проводитиметься в Нью-Джерсі й матиме назву «Бумеранг». Це піднесе якість обслуговування на парковці на новий рівень. Автоматизовані системи зможуть паркувати сотні машин без втручання людини.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео