Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Створено проект розробки підводного будинку

Створено проект розробки підводного будинку
106162 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ідею про створення комфортабельних будинків під водою висунуто компанією U.S. Submarine Structures.

Глобальне потепління, підвищення рівня світового океану – все це колись назавжди змінить той устрій життя, до якого ми звикли. Зараз вчені серйозно занепокоєні тим, що колись великі ділянки землі просто затоплять річки та моря, тому інтенсивно розробляють такий будинок, у якому можна буде жити під водою.
Ідею про створення таких будинків висунуто компанією U.S. Submarine Structures. Їх першим і дуже успішним проектом стало створення ще у 2008 році готелю «Посейдон» біля берегів Фіджі. Так як, проект викликав неабияку зацікавленість, команда вирішила розробити план будування житлових приміщень та офісів.
Компанія U.S. Submarine Structures наголосила на тому, що не хочуть концентруватися тільки на побудові розважальних підводних комплексів, бо вважають, що нагальною проблемою є вирішити де будуть жити люди, коли під воду підуть кілометри землі. Зараз команда сфокусувалася на розробці будинків для прісних вод.
Свій будинок назвали H2OME. Розробники одразу попереджують, що купити такий будинок буде недешево: мінімальна вартість одного з будинків - 10 млн доларів. Проте, U.S. Submarine Structures запевняє, що ціна варта свого, адже це буде абсолютно комфортабельний будинок з системою освітлення, Інтернетом та іншими звичними для нас благами цивілізації. Будуть навіть цілі сади коло таких будинків. Пропонується «насаджувати» коло H2OME коралові рифи чи сади із водоростей.
Єдине, що буде відсутнім – опалення та система кондиціонування приміщення. За словами дослідників, середовище підводного світу є напрочуд стабільним: тут немає різких перепадів температури, немає прямого впливу сонячного проміння, вітру, тощо.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео