Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Перший у світі «водневий» трамвай вже функціонує у Китаї

Перший у світі «водневий» трамвай вже функціонує у Китаї
185889 ПЕРЕГЛЯДІВ

Задля вирішення екологічних проблем держави, китайські розробники вивели на лінію перший у світі трамвай на водневій батареї, що нещодавно почав курсувати вулицями провінції Шаньдун.

Задля вирішення екологічних проблем держави, китайські розробники вивели на лінію перший у світі трамвай на водневій батареї, що нещодавно почав курсувати вулицями провінції Шаньдун. Оригінальний проект дозволить зменшити смог, що нависає над найбільшими китайськими містами.
Як і звичайний трамвай, він їздить по рейках, але не потребує постійного з’єднання з контактною мережею. Єдиною різницею між ним та електричним трамваєм є силова установка на водневих паливних елементах. Компанії Sifang знадобилося два роки, щоб перевести водневий двигун в сферу залізничного транспорту.
Повна заправка батареї триває 3 хвилини і її вистачає на 100 км. Середня протяжність трамвайних ліній в Китаї становить 15 км, тому однієї зарядки буде достатньо для здійснення трьох поїздок в обидва кінці.
Зараз функціонує лише один такий трамвай, але автори проекту не будуть зупинятись на цьому. У Китаї існує думка, що до 2020 року транспорт на водневому двигуні цілком може витіснити бензиновий.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео