Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна запропонувала новий порядок транспортування російських вантажів

Україна запропонувала новий порядок транспортування російських вантажів
186456 ПЕРЕГЛЯДІВ

Український уряд офіційно і відкрито запропонував Кремлю змінити маршрут поставок гуманітарного вантажу. Зазначимо, що Росія відправила новий конвой на територію України. Слід також наголосити, що військові скаржаться на те, що обстріли стають дедалі частішими з приходом білих вантажівок.
МЗС України направило документ, згідно з яким пропонує змінити теперішню схему проїзду колони. Повна назва документу: «Спільний алгоритм доставки українських та російських вантажів у деякі райони Луганської та Донецької областей». Проект передали безпосередньо МЗС РФ під час останнього засідання контактної групи з питань врегулювання конфлікту на сході України.
«Україна вимагає припинити курсування гуманітарних конвоїв РФ за старою схемою. Під виглядом гуманітарної допомоги у регіон завозиться зброя та контрабандні товари. При цьому на пунктах пропуску не ведеться жодна документація, перевірити власноруч потоки вантажу, що йдуть з Росії ми не можемо», - прокоментував рішення МЗС депутат від Блоку Петра Порошенко Олександр Черненко.
За словами політика, гуманітарні конвої вивозять українське майно, зокрема українські заводи.
«Ми не виступаємо проти гуманітарної допомоги, ми виступаємо проти контрабанди та крадіжок. Нова схема передбачає, що вантаж повинен перетинати кордон у Харківській області, там же і буде проводитися перевірка. На окуповану територію також слід провозити вантаж через підконтрольні Україні ділянки зони АТО»,- зазначив народний обранець.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео