Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Телепортуючий пристрій майбутнього від Фейсбук

187282 ПЕРЕГЛЯДІВ

Популярна соцмережа повідомила про свої плани щодо створення пристрою завдяки якому з’явиться можливість сприймати справжні почуття у віртуальному світі.

Про це розповів Майк Шрепфер, технічний директор Фейсбук, під час технологічної конференції Web Summit у Дубліні.

Такий пристрій хочуть створити вже у 2025 році. Щоб досягти поставленої цілі, необхідно вдосконалити розробки віртуальної реальності, а саме шолом Oculusа, виробника котрого компанія викупила за два мільярди доларів влітку 2014 року.

Першою задачею стоїть вдосконалення технології Oculus Touch, яка відповідатиме за рухи користувачів та за взаємодію з іншими об’єктами віртуального світу. Більш того, програма створюватиме аватар, який, завдяки моніторингу виразу обличчя, відображатиме ті емоції, які людина переживає в реальності. Запустити у продаж такі контролери компанія планує вже в середині наступного року.

Разом із Oculus Touch поставлятиметься програма Medium, вона дозволить створювати 3D об’єкти.

Іншим приорітетом є створення імітації навколишнього середовища користувача. Для цього компанія Surreal Vision, котра розробляє технології комп’ютерного зору. Їх завданням являється створення навколишнього світу, який синхронізуватиметься у віртуальну реальність у режимі онлайн. Таку технологію тільки почали розробляти та вдосконалювати, але в майбутньому вона може відкрити величезні можливості.

В результаті роботи у користувачів з’явиться можливість віртуально переміститися у будь-яку точку планети.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео