Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Були опубліковані знімки золотого каньйону Офір на Марсі

80343 ПЕРЕГЛЯДІВ

У НАСА, завдяки діяльності багатофункціональної автоматичної міжпланетної орбітальної станції MRO (Mars Reconnaissance Orbiter), опублікували зображення каньйону Офір.

MRO було зроблено знімок каньойону, який розташований на марсіанській долині Марінера. Назва каньойону Офір походить від біблійної назви Золотої країни.

На офіційні сторінці НАСА повідомили, що фотознімок був отриманий камерою HiRISE, котра встановлена на борту космічного апарату апарату Mars Reconnaissance Orbiter.

На зображенні можна побачити ландшафт та осадові породи, які були сформовані під впливом вітру. Скелі ж, в свою чергу, можуть бути наслідком застигання магми в надрах Землі.

Нові отримані дані значно полегшують роботу дослідників у вивченні історії Червоної планети, у виникненні його ландшафту, а особливо долини Марінера, яка являється найбільшим каньйоном в Сонячній системі. Протяжність каньйону через екватор планети складає близько чотирьох з половиною кілометрів.

Mars Reconnaissance Orbiter вперше запустили на Червону планету у 2005 році, а вже наступного року він дістався до Марсу. Незважаючи на те, що у 2008 році головна місія станції завершилась, НАСА вирішило продовжити його роботу. Ще однією місією апарату, окрім відображення поверхні Марсу, є функція передавання сигналів з марсоходів на нашу планету.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео