Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

На астероїдах відтепер можна добувати корисні копалини

53568 ПЕРЕГЛЯДІВ

Конгресом США був прийнятий законопроект за яким американським компаніям дозволяється видобувати копалини на небесних об’єктах.

До того ж, закон дозволяє продовжити використовувати міжнародну космічну станцію Сполученими штатами до 2024 року. В найближчий час законопроект буде підписаний президентом Бараком Обамою та набуде чинності. Сенатори США переконані, що даний документ посприяє розвитку економічної ситуації Америки та інноваційних підходів у вивченні космосу.

Кевіном Маккарті, лідером республіканської більшості в палаті представників Конгресу, було зазначено, що такий законопроект дасть можливість зацікавленим особам, котрі вкладатимуть кошти в розвиток видобутку копалин, видобувати ресурси із космічних об’єктів, закріпивши це юридичним дозволом.

А Ламар Сміт, котрий є головою комітету нижньої палати з наукових питань, в свою чергу упевнений, що прийнятий закон дозволить розвиватися приватним космічним компаніям.

Прискорити прийняття проекту допомогла компанія Planetary Resources. В планах її основоположників стоїть використання безпілотних космічних кораблів щоб видобувати: хімічні компоненти палива, воду, дорогоцінні метали, в тому числі золото та платину. І вже за п’ять років компанія планує сформувати у космосі сховище для палива.

У компанії запевняють, що космос наділений незліченною кількістю рідкісних для планети Земля металів та мінералів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео