Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Американці створять потужну зброю проти тероризму

107129 ПЕРЕГЛЯДІВ

Загроза тероризму раптово зросла в світі й американський Президент Барак Обама пообіцяв, що зітре з лиця Землі «Ісламську державу», котра взяла на себе відповідальність за жахливі теракти у столиці Франції й стала терористичним угрупуванням номер один.

Аби боротися з тероризмом компанія Raytheon, котра працює в США, наразі проектують нову багатофункціональну зброю. В агентстві протиракетної оборони Америки було виділено майже десять мільйонів доларів на наукові роботи, котрі будуть витрачені на ракету- перехоплювач серії MOKV.

За попередніми даними, нова антитерористична зброя зможе вражати відразу не одну балістичну ціль. Удосконалена система керування траєкторією польоту, сенсори і оновлена система зв’язку – це три кити, якими оснащена нова ракета-перехоплювач. Завдяки цьому, MOKV зможе отримувати інформацію про балістичні цілі від наземного компоненту системи захисту.

Створення зброї, яка б захищала від ракет, розпочали ще сім років тому. Мотивували це тим, що потрібно захищати європейські країни від терористичних організацій, котрі діють на території Ближнього Сходу.

Наразі влада Сполучених Штатів Америки планує створювати наземні та морські бази GBI. Сімнадцять випробувальних запусків протиракетної зброї уже відбулося. На жаль, більша частина експериментів закінчилися невдачою, хоча американські військові заявили про успіх масштабних навчань у сфері противоракетної оборони, де вони задіювали усі елементи діючої на сьогоднішній день системи.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео