Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Зміни погоди у Сонячній системі

53687 ПЕРЕГЛЯДІВ

Агенством НАСА було представлено відеоролик, який показує тенденції зміни космічної погоди під час підльоту станції Нью Хорізон до Плутона.

Анімація показує, як поширюється зоряний вітер (поток заряджених від Сонця частинок) у Сонячній системі в проміжок часу з першого лютого по двадцять п’яте квітня поточного року. Вчені заявили, що знання погоди у космічному просторі їм необхідне щоб забезпечити безпеку руху автоматичної міжпланетної станції, незважаючи на наявність космічної радіації.

Пікова фаза Нью Хорізон з передачі добутої інформації розпочалась п’ятого вересня поточного року. Уся інформація була отримана у рамках головного етапу дослідження - чотирнадцятого липня, у час максимального наближення апарату до Плутона та його супутників. Аби передати декілька гігабайт даних необхідно шість місяців.

Наразі, міжпланетна станція знаходиться на відстані у п’ять мільярдів кілометрів від планети Земля. Основним пріорітетним завданням Нью Хорізон - дослідити й вивчити Плутон та його супутник Харон.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео