Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

NASA займеться розробкою житлового модуля для польотів на Марс

241233 ПЕРЕГЛЯДІВ

NASA мріє про відправку астронавтів на Марс протягом найближчих декількох десятиліть, але правда така, що ніхто досі не знає точно, як ми переживемо тривалий політ або створимо базу на Червоній планеті.

Космічний корабель Orion, в якому астронавти відправляться на Марс, має діаметр трохи більше довжини «мінівена». Це не так вже й багато, якщо врахувати, що політ на Марс займе принаймні 6 місяців.

Для того щоб не зійти з розуму, мандрівникам на Марс знадобиться більше місця для життя, з особистими кімнатами і місцем для фізичних вправ. У NASA хочуть з’єднати капсулу Orion з жилим модулем в космосі, але до теперішнього моменту вчені навіть приблизно не уявляли, як такий модуль буде виглядати. І це не кажучи вже про те, де астронавти будуть жити, прибувши на Марс.
Однак NASA виділило кошти, щоб нарешті вирішити цю проблему. Космічне агентство збирається витратити не менше 55 мільйонів доларів на розробку житлового модуля для глибокого космосу і створити діючу модель до 2018 року. У 2020-х роках NASA збирається випробувати його в районі Місяця, перш ніж у 2030-х відправляти на Марс.

Однак це ще спірне питання, чи зможе NASA встигнути зробити що-небудь до 2018 року. На даний час плани агентства щодо зовнішнішнього вигляду та характеристик модуля - це все ще "чиста дошка". Захист астронавтів від космічного випромінювання при збереженні невеликої ваги буде однією з найскладніших проблем, з якою доведеться зіткнутися інженерам.

На даний момент ближче всіх до створення подібного модуля знаходиться компанія Bigelow Aerospace, яка незабаром розмістить тестову версію свого надувного житлового модуля на МКС. NASA також виділив кошти таким компаніям, як Boeing, Lockheed, Martin, Orbital ATK, для розробки дизайну модуля.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео