Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В Україні з’явився автобус з унікальним двигуном

В Україні з’явився автобус з унікальним двигуном
81143 ПЕРЕГЛЯДІВ

Метан замість солярки – така цікава й корисна інновація стала головною частиною унікального та поки що єдиного в Україні транспортного засобу, котрий працює виключно на газі.

Зовні автобус є точною копією його звичайнісіньких пасажирських братів, котрі кожного дня тисячами перевозять пасажирів до різних пунктів призначення. Але двигун самобутньої технічної розробки – принципово інший: він не тільки економічніший через набагато нижчу у порівнянні з дизельним паливом вартість газу, а й ще дуже екологічний, завдаючи мінімальної шкоди навколишньому середовищу.

Аргентина, Єгипет та Грузія вже виявили бажання закупати сотнями такі інноваційні українські автобуси. Але в нашої держави...немає грошей навіть на десять транспортних засобів. Парадокс полягає у тому, що Україна, хоч і намагається крокувати європейським шляхом екологічності та підтримки власного локального бізнесу, не стимулює виконання настільки об'ємних з точки зору економіки контрактів і не дає для їх реалізації жодних банківських гарантій. Значного гальмування ця ситуація зазнає також через відсутність в української влади необхідної програми з переведення усього міського транспорту України на безпечне альтернативне пальне.

Варто відзначити, що поки наша країна втрачає чудову можливість продемонструвати власні далекоглядність і бажання зберегти крихку екологію, Європа давно переводить свій транспорт на вищезазначену паливну альтернативу. Крім того, європейська влада каже, що повністю відмовиться від шкідливих бензину й дизельного пального вже протягом якихось десяти років.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео