Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Туреччині з’явився унікальний літак

У Туреччині з’явився унікальний літак
216151 ПЕРЕГЛЯДІВ

Перший у світі літак, деталі якого надруковані на спеціальному 3D-принтері, з'явився у Туреччині. І найближчим часом країна очікує ще біля сотні подібних транспортних засобів.

Тривимірний друк – це досить юна наукова технологія, котра за декілька років свого існування вже встигла спричинити справжній науково-технічний прорив у найрізноманітніших галузях людської діяльності – від кулінарії до будівництва. І тепер черга дійшла й до авіабудування.

Двигуни нового серійного пасажирського літака A320Neo мають 38 паливних форсунок і кожна з них є повністю надрукованою. Вироблені такі форсунки через пряме лазерне спікання з кобальто-хромового сплаву, котрий є водночас легким та дуже міцним.

За допомоги 3D-принтеру, літак також отримав і вуглепластикові лопатки вентиляторів. Варто відзначити, що використані під час друку нові технології та матеріали зробили літак більш паливно ефективним та, як наслідок, економічнішим на 15%.

Салонна компоновка A320Neo передбачає 165 та 195 пасажирів. Максимальна швидкість літака складає 828 кілометрів, а дальність польоту – більше шести тисяч.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео