Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

«Facebook» оновив рубрику своїх новин через «політичну упередженість»

«Facebook» оновив рубрику своїх новин через «політичну упередженість»
243465 ПЕРЕГЛЯДІВ

Популярну американську соціальну мережу «Facebook», кількість користувачів якою вже перевалила за три мільярди осіб, звинуватили у просуванні політичних ідеалів ліберального табору за рахунок консерваторів при формуванні стрічки популярних новин. Варто відзначити, що у самій компанії зазначеною вище претензією, м'яко кажучи, шоковані, оскільки рубрика «Trending» соціальної мережі висвітлює новини і лібералів, і консерваторів практично однаково. Проте, консервативний сенатор Джон Туна розкритикував «Facebook» за політичну упередженість в контексті формування новин.

Долучилися до сенатора й численні американські ЗМІ. Після настільки масштабної інформаційної атаки розробники соціальної мережі дійшли єдиного логічного висновку щодо доцільності подальшого формування стрічки новин ще більш автоматизовано. Відтепер спеціальні роботи підбиратимуть не тільки новини, а й створюватимуть їх опис та дозволятимуть користувачам «Facebook» долучатися до обговорення тем і бачити кількість осіб, котрі вже прокоментували розміщену у соціальній мережі інформацію.

Цікаво, що у цьогорічному травні компанія вже була фігурантом ідентичного гучного скандалу після того, як її колишні співробітники розповіли журналістам про штучне просування новин на користь саме американських лібералів. Прес-служба «Facebook» тоді зауважила, що єдине завдання компанії – зробити рубрику новин зручною для кожного з мільярдів користувачів соціальною мережею.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео