Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В Україні створили термобаричну ручну гранату

В Україні створили термобаричну ручну гранату
27645 ПЕРЕГЛЯДІВ

«РГТ-16С» - таку назву отримала вперше презентована у нашій державі термобарична ручна граната, котра, незважаючи на власні компактні розміри, є надзвичайно потужною та смертоносною, оскільки в епіцентрі вибуху її температура здатна сягати аж трьох тисяч градусів.

Призначена «РГТ-16С» для знищення ворожої сили, котра знаходиться у замкнутому просторі. Прямокутна ж форма гранати унеможливлює її скочування назад під час кидку з нахиленої поверхні. До того ж, «РГТ-16С» можна прикріпити на стіну за допомогою магніту чи клейкого елементу.

За словами представників підприємства, котре займалося розробкою гранати – київської фірми «Андрон» - саме термобарична вибухова зброя через брак в Україні гексогену та тротилу є найкращим вибором у контексті інших елементів вищезазначеного бойового сегменту. До того ж, вона має надзвичайно широкий спектр використання – від авіаційних бомб до підствольних гранат. Цікаво, що термобаричну суміш для «РГТ-16С» вищезазначене підприємство-розробник також виготовило самотужки.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео