Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У «NASA» презентували унікальну технологію для пошуку життя на Марсі

У «NASA» презентували унікальну технологію для пошуку життя на Марсі
191882 ПЕРЕГЛЯДІВ

«Bio-Indicator Lidar Instrument» або просто «BILI» допомагатиме американським вченим з «NASA» шукати життя як на Марсі, так і на поверхні інших планет Сонячної системи. Новий космічний помічник розроблено на основі унікальної військової технології, котру в армії США використовують у якості інструменту для проведення віддаленого аналізу повітря.

У космосі наново адаптований «BILI» допомагатиме виявляти небезпечні для людського організму хімічні сполуки та мікроорганізми, тож для запланованої на найближчі роки колонізації таємничої Червоної планети новітня технологія є більш ніж просто доцільною. З точки зору фахівців з «NASA», саме за допомогою «BILI» людство зможе дізнатися усі секрети незвичайної атмосфери Марсу та якнайкраще пристосуватися до неї у майбутньому.

Важливо додати, що, опинившись на планеті, «BILI» спочатку виконуватиме роль сканера. Після цього інструмент візьметься за аналіз розміру та віку тих органічних речовин, котрі ним буде виявлено. Цікаво, що принцип роботи «BILI» дуже схожий на радар, от тільки замість радіохвиль новітній пристрій використовує звичайнісіньке світло. Максимальна відстань, з якої «BILI» зможе проаналізувати атмосферу, становить біля ста метрів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео