Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Бій за титул «Автомобіль року-2017»

Бій за титул «Автомобіль року-2017»
81514 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Об'єднане журі європейських автомобільних журналістів назвало претендентів на звання «Європейський автомобіль року». Боротьба за перемогу обіцяє бути дуже цікавою та насиченою.
     Журі складається із 58 журналістів-автомобілістів, вони вже завершили своє перше голосування. На сьогодні відомі сім кандидатів, які будуть змагатися за титул автомобіля року. До фіналу потрапили: Volvo S90/V90, Toyota C-HR, Peugeot 3008, Nissan Micra, Mercedes-Benz E-Class, Citroen C3 та Alfa Romeo Giulia.
     Із семи два автомобілі – «японці», а інші п'ять машин представляють європейську автомобільну промисловість. До фіналу не потрапили автомоделі з Кореї та Америки. Примітно, що до головної сімки претендентів не потрапило жодного електрокару, навіть гібриду у будь-якій формі.
     Ще один важливий момент: до фіналу не потрапили представники, які вже перемагали у цьому конкурсі. Найтитулованішим наразі є Fiat, у скарбничці якого вже дев'ять європейських титулів. Останній отримав Fiat 500 ще у 2008 році.
     У Renault шість перемог у цьому конкурсі, а у Ford та Opel по п'ять нагород. Чотири рази титул автомобіля року отримував Peugeot, тричі ж перемагав Citroen. У 2015 році титул отримав Volkswagen Passat, у 2014 – Peugeot 308, а у 2013 нагорода дісталася Volkswagen Golf.
     Переможця традиційно назвуть на Женевському автосалоні. Журі дасть свій вирок 6 березня 2017 року.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео