Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Нова мережа станцій швидкої підзарядки електромобілів

Нова мережа станцій швидкої підзарядки електромобілів
81550 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Декілька найбільших концернів заявили про початок спільного проекту. Він передбачає побудову та розвиток у Європі масштабної мережі станцій швидкої підзарядки гібридних та електричних автомобілів.
     У проекті вже погодились взяти участь BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company, а також Volkswagen із дочірніми Audi й Porsche.
     Головною ціллю є підвищення комфортності поїздок на електричних авто на дальні дистанції без відмінностей від звичайних машин і з двигунами внутрішнього згоряння. Для цього вздовж основних європейських магістралей будуть розгорнуті спеціальні станції надшвидкої підзарядки акумуляторів.
     Почати реалізацію проекту планують у 2017 році. На першому етапі партнери мають наміри розгорнути близька 400 таких станцій. Установки зможуть забезпечувати потужність до 350 кВт, що значно вище в порівнянні з більшістю вже діючих систем. А на 2020 рік передбачається поява декількох тисяч станцій підзарядки.
     Поява подібної інфраструктури повинна значно посилити попит на електромобілі, адже зараз одним із негативів розвитку даного ринку і є саме відсутність мереж швидких та зручних під зарядних станцій.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео