Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Дерево, яке може обігріти ваш будинок

Дерево, яке може обігріти ваш будинок
238366 ПЕРЕГЛЯДІВ

Французька компанія NewWind створила «Вітрове дерево». 


Французька компанія NewWind створила «Вітрове дерево». Це 3-метровий генератор, призначений для міських умов, який ловить навіть найменші повітряні потоки. Працює «дерево» майже в повній тиші, складається з 72 мікротурбін, які генерують потужність у 3,1 кВт. Хоча це не багато, порівняно з турбінами промислового масштабу.
Інженер проекту Юлія Ревуз розповіла: «Міський вітер не дуже сильний, проте він поривчастий. Ці турбіни не потребують сильного повітряного потоку, щоб почати працювати. Вони виробляють близько 3 кВт енергії, що може обігріти маленький будинок, запалити вуличні ліхтарі чи зарядити електричний автомобіль».
Компанія NewWind була заснована Жеромою Мішо-Ларів’єром три роки тому, коли у нього виникла ідея створення «Вітрового дерева» під час прогулянки. Він побачив, як листя на дереві рухалось під дією вітру і почав думати про можливість перетворення цієї кінетичної енергії в електричну.
Теперішній прототип дерева вже офіційно визнаний, а енергія, яка ним виробляється, надходить до електромережі й використовується локально. Ревуз говорить: «Ми ще не оптимізували структуру. Ми сподіваємось зробити листя з екологічно чистих матеріалів. Саме дерево повинно мати якомога менше вуглецю у своєму складі».
12-метровий прототип дерева буде виставлений на Площі Згоди в Парижі з 12 березня. Він простоїть на головній міській площі протягом двох місяців. Дерево важить близько 5 тон і коштує $ 35 000. Воно буде використовуватись у якості навчального посібника, аби показати публіці технологію, що лежить в основі дерева. «Вітрове дерево» буде запущено в масове виробництво з березня 2015 року. Компанія каже, що вже отримала $ 1,34 мільйони, щоб почати підготовку виробництва.
Винаходом «NewWind» зацікавилася місцева адміністрація у Франції та Європі, а також агенти з нерухомості й компанії, які хочуть мати таке дерево у своїй власності. Говорять навіть про демонстрацію прототипу в Лондоні в наступному році.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео