Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Microsoft продемонстрував "розумний" шарф

Microsoft продемонстрував "розумний" шарф
105969 ПЕРЕГЛЯДІВ

Той факт, що компанії Microsoft вкрай цікавий ринок носіїв пристроїв, ні для кого не секрет.


Той факт, що компанії Microsoft вкрай цікавий ринок носіїв пристроїв, ні для кого не секрет. Буквально в минулому році компанія представила фітнес-браслет Microsoft Band, а на минулій у січні презентації показала шолом HoloLens. Тепер же можна сказати, що Microsoft продовжує створювати все більше нових носяться пристроїв. Під час проходила нещодавно в Стенфордському Університеті конференції фахівці дослідницького відділу компанії Microsoft представили новий пристрій, зовні схожий на шарф. Природно це був не звичайний шарф. Представлений «розумний» шарф в деякій мірі служить підтвердженням того, що існує величезна безліч різних способів, завдяки яким люди можуть взаємодіяти з сучасними технологіями.
Шарф, зроблений з вовни з індустріальним шестигранним візерунком і вплетеними провідними мідними модулями здатний підключатися до смартфону людини, на яку він надітий, за допомогою Bluetooth і додатки-компаньйона. За допомогою цього додатка можна збільшити температуру шарфа або змусити його вібрувати, залежно від того, які модулі вбудовані в шарф. Але дійсно цікавим є той факт, що модулі можна переставляти і таким чином пристосовувати цей предмет гардероба під себе.
Для демонстрації технології представники компанії вибрали саме шарф просто тому, що саме в ньому її застосування найбільш розсудливо, хоча модулі можна вставити і в рукава, наприклад.
Як уже було зазначено раніше, цей винахід всього лише служить підтвердженням того, що в області носяться пристроїв можна досягти ще дуже багато чого. Враховуючи те, що шарф це лише концепт, розраховувати на те, що він у результаті надійде в продаж, поки не варто.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео