Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Від сонцезахисних до прозорих!

Від сонцезахисних до прозорих!
26634 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вчені з Технологічного інституту Джорджії змогли створити окуляри, які завдяки одному натисненню перемикаються з повсякденних в сонячні.


Вчені з Технологічного інституту Джорджії змогли створити окуляри, які завдяки одному натисненню перемикаються з повсякденних в сонячні. Фотохромні лінзи вже давно можна придбати, однак і в них є один недолік. Завдяки вмісту в склі молекул галогенідів срібла, вони затемнюються під впливом сонячного світла, а цей процес здатний зайняти кілька хвилин. Наприклад, коли ви перебуваєте за кермом, подібна затримка може призвести до небажаних наслідків. Дослідники досить довго працювали над виправленням такої похибки, і ось що у них вийшло.
Окуляри можуть затемнюватися і ставати прозорими завдяки натисненню спеціальної кнопки. До складу лінз входять електрохромні полімери, вони реагують на електричний струм, але не на ультрафіолетове випромінювання.
У першому працюючому прототипі окулярів суміш полімерів блакитного, синього, жовтого та помаранчевого відтінків дозволяють домогтися коричневого затемнення лінз, блокуючого до 70% надходячого в очі світла. Завдяки комбінації полімерів різних кольорів, ви можете добитися бажаного ступеню затемнення. Ключова функція такої технології- це миттєве перемикання механізму затемнення, вам знадобиться всього лише пара секунд.
Правда в таких окулярах необхідне джерело живлення, крихітна батарейка. Виробники вже досить довгий час перебувають у стані переговорів з відомими виробниками окулярів, коли вони з’являться у продажу поки невідомо.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео