Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Зір як у супергероїв: лінзи з триразовим збільшенням

Зір як у супергероїв: лінзи з триразовим збільшенням
159146 ПЕРЕГЛЯДІВ

Інноваційні контактні лінзи, здатні забезпечити свого власника неймовірним зором.


Інноваційні контактні лінзи, здатні забезпечити свого власника неймовірним зором. На даний момент винахід знаходиться в розробці, проте за даними InternationalBusiness Тіmes, у продажу їх ми можемо знайти з 2017 року. Відомо, що лінзи володіють триразовим збільшенням.

Будова лінз ділиться на дві частини: внутрішня область для нормального бачення та зовнішнє кільце - для збільшення видимого зображення в 2,8 рази. Телескопічний ефект досягається разом з окулярами, вони ж контролюють кут падіння світла на лінзи. Варто світлу потрапити на зовнішню область лінз, зображення збільшується. Як тільки ви захочете моргнути правим оком, то відразу ж активуєте функцію збільшення, а лівим - повернете нормальний зір. Така технологія буде порятунком для тих людей, які страждають втратою зору і макулодистрофією, найпоширенішою причиною сліпоти у літніх людей.

В рамках Наукової конференції Американської асоціації сприяння розвитку науки (AAAS), був представлений прототип даного винаходу. Створення лінз велося у співпраці з Агентством передових оборонних дослідницьких проектів (DARPA).DARPA фінансує перспективні, багатообіцяючі проекти. Агенство досить сильно зацікавилося суперзором, в їх подальших планах - створити біноклі, які елементарно накладаються на очі і здатні наділити свого власника унікальним зором.

Але, не варто забувати, що в широкому поширенні лінзи з супер зором з’являться через пару років.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео