Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

iPhone і iPad не розряжатимуться

iPhone і iPad не розряжатимуться
53122 ПЕРЕГЛЯДІВ

Не існує людини, яка не мріє про надпотужний телефон із зарядом на тиждень. Тепер для власників електроніки Apple це стане можливим


Не існує людини, яка не мріє про надпотужний телефон із зарядом на тиждень. Тепер для власників електроніки Apple це стане можливим.
Компанія розробила пристрій для заряду на основі водню. Вона вже отримала в США патент №8980491 на конструкцію «портативного водневого паливного елемента» (portable hydrogen fuel cell system), що дозволить працювати iPhone та iPad без підзарядки набагато довше.
Відповідно паливний елемент Apple представляє собою пристрій, призначений для живлення портативної електроніки. Він має картридж, що «перетворює паливо в електричну енергію», блок управління, інтерфейс для передачі енергії мобільному пристрою і двонаправлену лінію зв’язку для обміну з пристроєм технічною інформацією.
Паливом, за розробкою Apple, буде рідкий водень або його сполуки: поєднання борогідріда натрію, силікату натрію, гідрату літію, гідриду магнію, борогідріда літію або алюмогідріда літію з водою.
Ряд переваг даного електрохімічного пристрою, що перетворює паливо в електричний струм у тому, що його (паливо) легко завантажити ззовні порціями, коли запас вичерпується. Головне, що він дозволить отримати високу енергетичну щільність в одиниці об’єму, а тому пристрої працюватимуть від кількох днів до тижня.
Недосконалість у тому, що поки не знайдено способу, помістити винахід безпосередньо в портативний електронний пристрій. Та й ціна такого його не маленька.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео