Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В Америці успішно випробували домашню міні-лабораторію

В Америці успішно випробували домашню міні-лабораторію
109908 ПЕРЕГЛЯДІВ

Рівень вітаміну D, запальної реакції, маркерів вірусів грипу і навіть кров'яний вміст жіночих та чоловічих статевих гормонів – увесь цей спектр аналізів відтепер можна проводити у домашніх умовах завдяки новітньому гаджету від американського стартапу «Cue».

Цікаво, що вперше ідея створення такої новітньої міні-лабораторії у стартаперів з'явилася ще 2009-го року під час пандемії свинячого грипу, до якої тодішня медична система США виявилася геть не готовою. Тож винахідники взялися за розробку спеціального пристрою, котрий допомагав би людині самотужки захистити власне здоров'я шляхом діагностування найпоширеніших на сьогоднішній день захворювань.

Важливо додати, що здавати аналізи до такої міні-лабораторії зовсім не складно: зразки людських крові та слини необхідно помістити до одноразового картриджу з реактивами та у сам прилад, після чого оброблені спеціальним мобільним додатком результати будуть передані на смартфон користувача.

Варто відзначити, що в майбутньому стартапери мають намір суттєво розширити аналітичні здібності власної лабораторії, додавши до її функцій ще декілька видів аналізу. А експерти вже вважають міні-лабораторію чи не найкращою технологічною новинкою цього року.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео