Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Американські фізики створили флешку з алмазу

Американські фізики створили флешку з алмазу
55197 ПЕРЕГЛЯДІВ

Відтепер зберігати інформацію на USB-накопичувачі або флешці можна буде вічно і в необмежених кількостях. Цій вражаючій новині посприяла довга та прискіплива робота нью-йоркських фізиків, котрі створили вражаючий вид інноваційного інформаційного носія, чия здатність зберігати файли будь-якої конфігурації є в тисячі разів більшою, ніж аналогічна функція Blu-Ray-дисків. Важливо додати, що в якості основи для такої неймовірної флешки виступив...алмаз.

Уся справа в тому, що кристалічна алмазна решітка є дефективною. Проте, цей факт, за словами вчених, зіграв їм на руку під час конструювання накопичувача, оскільки за запам'ятовування інформаційних бітів відповідає саме азото-заміщена вакансія, а атом азоту в алмазній решітці постійно замінює атом вуглецю, через що процес запису й перезапису інформації у разі використання алмазу як основи накопичувача стає безкінечним. Тобто створили нью-йоркські фізики дійсно вічну флешку.

Щоправда, є одне «але»: зберігати такий накопичувач необхідно тільки у темряві. Їхнє ж масове ж виробництво розпочнеться не раніше 2026-го року.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео