Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Ученим із Німеччини вперше вдалося телепортувати предмет

Ученим із Німеччини вперше вдалося телепортувати предмет
185462 ПЕРЕГЛЯДІВ

Учені з наукового Інституту Хассо Платтнера в Німеччині представили зразок приладу, який поки що є дослідним, здатного телепортувати різні предмети на певну відстань за допомогою новітнього 3D-друку. 


Учені з наукового Інституту Хассо Платтнера в Німеччині представили зразок приладу, який поки що є дослідним, здатного телепортувати різні предмети на певну відстань за допомогою новітнього 3D-друку. Творці назвали винахід-пристрій «Скотті». Відомо, що саме так звуть в серіалі «Зоряний шлях» оператора телепортаціонних системи.
Принцип роботи системи з їх слів «дуже простий»: 3D-принтер, що має назву «Makerbot Replicator» за допомогою фотокамери оцифровує об’єкт, знищує його, а потім посилає зашифровану інструкцію такому ж принтеру. Він роздруковує цей предмет вже в іншому місці. Причому діє пристрій «Скотті» поступово: фрезерний верстат, який знаходиться всередині першого принтера, кожен шар предмета зрізає тільки після відправки інформації на другий принтер.
Для користувачів потрібно тільки помістити обраний об’єкт у систему, потім обрати одержувача і почати телепортацію, натиснувши кнопку «перемістити». Інженери винаходу підкреслюють, що метою проекту є збереження унікальності речей, адже знищення об’єктів, якими обмінюються між собою люди, збільшує емоційну цінність.
Проте основним завданням системи в технологічному плані є боротьба з піратством. 3D-друк може призвести до того, що схеми можуть почати нелегально поширюватися. Знищення оригіналу є гарантією того, що річ продавця зникає одночасно з її попаданням до покупця.
Тепер «Скотті» може працювати тільки з предметами, які виготовдені з чорної пластмаси. Також відомо, що у них трохи підвищена контрастність. Але прогрес у 3D-друку є стрімкий, а асортимент предметів, які придатні для телепортації, буде потрохи розширюватися, - запевняють творці чудо-винаходу «Скотті».

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео