Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Інноваційні меблі від MIT

Інноваційні меблі від MIT
185644 ПЕРЕГЛЯДІВ

Не перестають дивувати нас дослідники з Массачусетського технологічного інституту (MIT), котрим вдалося створити меблі, що здатні самі збиратися під водою


Не перестають дивувати нас дослідники з Массачусетського технологічного інституту (MIT), котрим вдалося створити меблі, що здатні самі збиратися під водою. Fluid Assembly Furniture - назва нового проекту лабораторії Self-Assembly Lab, керівником якої є архітектор Скайлар Тіббітс, який займався розробкою програмованих матеріалів самостійної збірки для створення інсталяцій.
Створений виріб розмірами 15х15 см - перший в світі стілець, який в змозі самостійно зібратися, без участі сторонньої допомоги.
Можливо, переглянувши відео на ютюбі, вам здасться що все набагато простіше, ніж здається, проте це не так. Ефективність збірки залежить від розміру кожного окремого елемента, його ваги і геометричної форми, рівня турбулентності та кількості води. Елементи конструкції збираються воєдино методом проб і помилок.
Як тільки частини наближаються один до одного - вони з’єднуються, причому варто відзначити, що роблять вони це виключно в потрібній послідовності. На даному етапі, вчені зайняті над скороченням часом збірки, яка зараз становить близько семи годин. Для цього елементи системи повинні бути взаємозамінними.
В планах команди створити повноцінні меблі, які зможуть повноцінно використатися в побуті. Дуже цікаво буде спостерігати за попитом таких меблів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео