Українські харчові продукти можуть експортуватися до Індонезії

Українські харчові продукти можуть експортуватися до Індонезії

Ринки збуту вітчизняної продукції можуть поповнитися ще однією країною. Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів наразі вивчається можливість експортування продуктів української сільськогосподарської діяльності до Республіки Індонезія, споживчий кошик жителів котрої дійсно потребує вищезазначених харчів.

 Цікаво, що серед продукції, що має реальний потенціал на індонезійських ринках, зазначені черешня, морква, сорго, кукурудза, картопля, горох, часник та соя.

 Варто відзначити, що, незважаючи на поки що нереалізоване підписання договору про експорт українських продуктів рослинного походження до Індонезії, наша країна вже три місяці займається аналізом продовольчої пшениці, котра відправиться до Республіки, на визначення залишків шкідливих речовин. Загальний обсяг перевіреної культури вже складає більше півмільйона тонн.