Вироблений в Україні цукор користується дійсно вражаючим попитом у світі. Головне свідоцтво цього – тисячі тонн солодкого продукту, експортованого на Шрі-Ланку, у Грузію та до Азербайджану. Варто відзначити, що ті майже сорок тисяч тонн, котрі вітчизняні виробники цукру відправили на експорт цьогорічної осені, є найбільшим місячним показником за останні п'ять років.

Цікаво, що, окрім трійки вищезазначених країн, значну цукрову партію також отримали Таджикистан та азійська М'янма. До кінця ж 2016-го року чверть мільйона тонн цукру складатиме загальний обсяг експортованого до інших країн світу українського продукту. У результаті цього асоціація «Укрцукор» вже звернулася до Міністерства аграрної політики, запропонувавши 15-разове збільшення квот на постачання цукру до країн Євросоюзу. Якщо ця пропозиція буде задоволена, цукровий експорт складатиме цілих 300 тисяч тонн на рік.