Evernote змінює власну політику конфіденційності, що дозволить працівникам компанії переглядати нотатки користувачів.

     Користувачі додатку мають час до 23 січня 2017 року, аби перенести свої нотатки з додатку Evernote та вилучити свої профілі, якщо вони хочуть уникнути санкціонованого шпигунства. Компанії, які використовують Evernote Business, мають можливість відмовитись від нововведень Evernote, але звичайні користувачі цього зробити не зможуть.

     Evernote змінила свою політику конфіденційності задля того, щоб покращити власну систему машинного навчання (галузь штучного інтелекту). Працівники компанії переглядатимуть приватні дані користувачів, щоб розробити більш ефективні алгоритми для штучного інтелекту. Компанія заявила, що, незважаючи на значні можливості комп'ютерної системи, іноді перегляд інформації людиною є неминучим, для того, аби впевнитись, що все працює як слід.

     Інформація компаній, котрі вирішать відмовитись від нової політики, залишиться приватною та не буде переглядатись працівниками Evernote, але це зробить неможливим надання нових функцій. Нотатки звичайних користувачів, які відмовляться від функцій машинного навчання, все одно переглядатимуться працівниками компанії.

     Evernote запевняє, що працівники, які матимуть доступ до нотаток користувачів, будуть ретельно перевірятись, а також пройдуть спеціальні тренінги по захисту приватної інформації.

     Зміна політики конфіденційності компанії є досить незрозумілою, враховуючи те, що технологічні компанії намагаються створювати додатки, які серйозно відносяться до приватності користувачів. Хоча такі гіганти, як Google, Microsoft та усі соціальні мережі отримують величезні прибутки саме від створення цільової реклами, яка базується на аналізі даних користувачів.