Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

«Порівняно з першим туром президентських виборів кількість порушень на Донеччині знизилася», - Микола Семенишин

57013 ПЕРЕГЛЯДІВ

Станом на 17.00 розпочато 2 кримінальних провадження за фактами порушень під час другого туру виборів Президента України. Про це повідомив сьогодні, 21 квітня, керівник поліції Донецької області Микола Семенишин під час брифінгу у громадському прес-центрі «День виборів» в Краматорську.

Начальник Головного управління Нацполіції в Донецькій області відзначив, що порівняно з першим туром голосування кількість правопорушень знизилася. Цього вдалося досягти зокрема завдяки злагодженій роботі зі всіма органами системи МВС, штабами кандидатів у президенти та громадянською мережею «ОПОРА».

«Вибори проходять спокійно, прозоро та чесно. За два дні поліція Донеччини зареєструвала 57 повідомлень про можливі порушення, більшість з них - незначні. Грубих порушень законодавства та резонансних злочинів наразі не допущено», - наголосив Микола Семенишин.

Більшість повідомлень стосувалися порушення виборчої агітації, відсутність у списку виборців тощо.

За 2 фактами сьогодні розпочато кримінальні провадження. Загалом за дві доби поліція зареєструвала 4 кримінальні провадження.

Микола Семенишин повідомив, що під час голосування в Авдіївці було виявлено факт можливої фальсифікації - вкидання кількох бюлетенів в урну. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 158-1 Кримінального кодексу України «Порушення виборчого законодавства».

Вчора було розпочато кримінальне провадження за фактом не відкриття виборчої дільниці в селищі Лебединському Волноваського району (ч.3 ст. 157 «Перешкоджання здійсненню виборчого права» Кримінального кодексу України).

«З понад 1200 виборчих дільниць на Донеччині зранку не відкрилася одна. Наразі комісія вже запрацювала, список громадян, які мають право проголосувати на ній, складає 180 осіб», - проінформував Микола Семенишин.

Половина відкритих кримінальних проваджень стосуються завідомо неправдивих повідомлень про мінування (ст. 259 Кримінального кодексу України).

«Вчора ми отримали повідомлення, що в Авдіївці заміновано школу – це дві виборчі дільниці. Завдяки оперативному реагуванню лжемінера було затримано, він притягується до кримінальної відповідальності. Сьогодні аналогічне повідомлення мало місце у Волновасі. Факт не підтвердився. Встановлено, що дзвінок про неправдиве замінування надійшов з тимчасово окупованої території», - відзначив керівник поліції Донецької області.

Представниця громадянської мережі «ОПОРА» Світлана Агаджанян відзначила, що станом на 17.00 факти правопорушень, які фіксують спостерігачі, незначні та не носять масового характеру.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео