Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

На Донеччині поліцейські собаки за півроку допомогли розкрити майже 300 злочинів

37486 ПЕРЕГЛЯДІВ

Цього тижня двоє підозрюваних у вбивствах завдяки чотирилапим слідопитам не змогли уникнути відповідальності. В Авдіївці пес пройшов по сліду більше 5 км та привів до місця, де сховався зловмисник. А у Маріуполі службовий лабрадор знайшов головний доказ – пістолет, з якого застрелили людину.

Сьогодні у кінологічному центрі поліції Донецької області виховується пів сотні службових собак. З початку року вони виїжджали на виклики разом зі слідчо-оперативними групами понад 300 разів. Майже кожен виїзд був результативним – на рахунку хвостатих детективів 295 розкритих злочинів.

Зловмисника, який позбавив життя жінку в Авдіївці, побивши до смерті, допомогли розшукати інспектор-кінолог В’ячеслав Алексєєв та його вихованець Боніфаций, німецька вівчарка. Напарники продемонстрували професійність та витривалість. Собака взяв на місці злочину запаховий слід та провів поліцейських невидимою стежкою 5,5 км. Пес позначив, що підозрюваний знаходиться всередині адміністративної будівлі. Там його і затримали.

У Маріуполі під час конфлікту один водій смертельно поранив іншого та втік. Фігурант був оперативно затриманий патрульними поліцейськими, а ось зброю,знаряддя злочину, так і не знайшли. На ранок на місце прибули начальник кінологічного центру поліції Леонід Котов і його помічник Теодор, який спеціалізується на пошуку зброї.

Вже за 15 хвилин Теодор позначив місце, де був схований предмет злочину. Револьвер, який є головним речовим доказом, був вилучений та долучений до кримінального провадження.

Загалом за півроку поліцейські кінологи вилучили 6 одиниць зброї, понад 2 тисячі патронів, 32 вибухових пристрої та 10 кг вибухівки.

Крім того, здійснено майже 300 виїздів з вибухотехніками, зокрема 12 - на сигнали про замінування. Жодна з загроз вибуху не підтвердилася.

 

Відділ комунікації поліції

Донецької області

 

Теги: Відділ комунікації поліції Донецької області

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео