Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В Україні змінять вартість розмитнення авто

В Україні змінять вартість розмитнення авто
247702 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Україні суттєво знизили вартість розмитнення для окремих категорій авто. Закон №10321-1, що вносить зміни до Податкового кодексу, підписав президент України Володимир Зеленський.

Серед іншого, документ запроваджує пільги під час розмитнення для окремих категорій транспорту. Так, закон звільняє від ПДВ при розмитненні до 1 січня 2026 року низку автомобілів. По-перше, це комерційні та вантажні електроавто. На відміну від легкових електрокарів, вони раніше обкладалися ПДВ у розмірі 20%.

Крім того, скасовується ПДВ на вантажівки із газобалонним обладнанням (ГБО).

Третя категорія транспортних засобів, звільнених від ПДВ — ретро-авто віком понад 50 років. Однак, у цьому випадку є важливий нюанс — їх можна завезти і розмитнити, але не можна зареєструвати, адже вони не відповідають сучасним екологічним нормам.

Закон набирає чинності з 1 числа місяця, наступного після його офіційної публікації. Тобто якщо його буде опубліковано до кінця лютого, то перераховані вище категорії авто звільнять від ПДВ уже з 1 березня.

Нагадаємо, Рада до кінця лютого 2024 може розглянути законопроєкт, який зобов’яже розмитнювати автомобілі в «Дії». Сама процедура оформлення займатиме не більше години та коштуватиме дешевше, ніж зараз.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео