Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Публічний звіт про діяльність організації 2020 року

Публічний звіт про діяльність організації 2020 року
244571 ПЕРЕГЛЯДІВ

Протягом 2020 року Всеукраїнська громадська організація  «Національний комітет по боротьбі з корупцією» значно розвинула свою діяльність, покращивши результати попередніх років та продемонструвавши нові успіхи. Серед досягнень за минулий рік -  продовження діяльності з захисту громадян, охорони їхніх свобод та інтересів. Плідна співпраця з правоохоронними органами та органами державної влади дала важливі результати.

Протягом року Комітет провів роботу зі сприяння законодавчому забезпеченню захисту прав людини і громадянина від корупції та злочинних формувань. Було приділено увагу розробці пропозицій щодо удосконалення антикорупційних законодавчих та інших нормативно-правових актів. Комітет надавав колосальну підтримку у створенні правової основи, організаційних та інших умов для ефективної боротьби з організованою злочинністю. Сприяння захисту громадян від протиправних посягань, охороні їхніх прав, свобод та законних інтересів залишилися серед пріоритетних напрямків діяльності.

Для цього було використано такі методи роботи:

  • співпраця з правоохоронними органами та органами державної влади у сфері боротьби з організованою злочинністю та корупцією, у межах, встановлених нормативно-правовими актами України;
  • робота над удосконаленням положень законодавства про відповідальність за корупційні правопорушення  та у сфері  боротьби з організованою злочинністю;
  • притягненню осіб, що є винними у певних порушеннях, до передбаченої  законом відповідальності;
  • робота над створенням атмосфери суспільної нетерпимості до злочинності та корупції з одночасним удосконаленням інструментів боротьби з ними.

Протягом року спеціалісти Комітету займалися розробкою проектів і програм, які відповідають інтересам Комітету, а також брали активну участь у їх реалізації. Роботі над наданням правової допомоги тим, хто її потребує, боротьбі з корупцією за дією злочинних угруповань сприяло заснування засобів масової інформації. Цей напрям став дуже ефективним, сприяючи підвищенню контролю виборчого процесу та забезпеченню громадян правом на чесні вибори.

Зокрема, згідно зі статутом Національного комітету по боротьбі з корупцією, обрані спостерігачі могли здійснювати фото- та кінозйомку, аудіо- та відеозапис. При цьому, не порушуючи таємниці голосування, вони мали змогу перевірити організацію виборчого процесу та його чесність і прозорість. Завдяки сумлінній роботі спостерігачів від Комітету всі випадки порушень під час голосувань були помічені та передані у відповідні органи.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео