Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

«Треба змусити чиновників проходити поліграф». Олег Гороховський про те, як побороти корупцію в Україні

«Треба змусити чиновників проходити поліграф». Олег Гороховський про те, як побороти корупцію в Україні
376611 ПЕРЕГЛЯДІВ

Співзасновник monobank Олег Гороховський вважає, що побороти корупцію в Україні можна за допомогою технологій, а слідчих та депутатів треба змусити регулярно проходити поліграф. Таку думку він озвучив під час Київського міжнародного економічного форуму 2023 (КМЕФ).

За його словами, технології можуть розв’язати практично будь-яке питання. Як вдалий приклад він навів роботу Міністерства цифрової трансформації, що своїми реформами «прибирає» людину з будь-якого процесу взаємодії з державою. 

«Я вважаю, що нам потрібна технологічна боротьба з корупцією на державному рівні. Нам потрібно на законодавчому рівні закріпити поліграфічне тестування для кожного можновладця, який взаємодіє з бюджетними грошима або взаємодіє суспільством. Кожен слідчий, який кошмарить бізнес, кожен депутат, міністр і їхні заступники повинен перед працевлаштуванням, а потім регулярно, проходити поліграф, щоб суспільство розуміло, що він чесний», – наголосив Гороховський.

Банкір додав, що похибку, звісно, ніхто не скасовував, проте, на його думку, вона буде меншою, ніж кількість людей, котрі приходять до влади, щоб нажитися.

«Це технологічне рішення, яке щось змінить. Так, я розумію, що треба буде ще слідкувати за поліграфологами, щоб вони не брали хабарі. Це нескінченний процес, але це не так важко», – зазначив він.

Олег Гороховський також нагадав, що міжнародні партнери вимагають від України побороти корупцію. Адже після останніх затримань, наприклад, мера Сум Олександра Лисенка на хабарі, вони вже не розуміють, з ким ведуть переговори й чи не попадеться цей чиновник завтра на вимаганні.

Джерело: vinbastion

Теги: Співзасновник monobank Олег Гороховський,vinbastion,Олег Гороховський,боротьба з корупцією

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео