Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна розпочинає ініціативу на підтримку кримських політв'язнів протягом трьох місяців, з 19 лютого по 19 травня 2024 року, у формі акції "Листи до вільного Криму"

Україна розпочинає ініціативу на підтримку кримських політв'язнів протягом трьох місяців, з 19 лютого по 19 травня 2024 року, у формі акції "Листи до вільного Криму"
302973 ПЕРЕГЛЯДІВ

Україна розпочинає ініціативу на підтримку кримських політв'язнів протягом трьох місяців, з 19 лютого по 19 травня 2024 року, у формі акції "Листи до вільного Криму".

Ця ініціатива закликає українців та громадян інших країн надсилати листи кримським політв'язням, яких незаконно утримує Росія. Пресцентр Укрінформу повідомляє про проведення пресконференції сьогодні, 19 лютого, де організатори розповідатимуть про деталі цієї ініціативи та про можливість приєднатися до неї як українцям, так і іноземцям.

Мета акції "Листи до вільного Криму" - нагадати про українських полонених в Кремлі та висловити їм слова підтримки, особливо в умовах їхнього ув'язнення. Листи від небайдужих людей також є сигналом для адміністрацій в'язниць, що громадянин кожної країни важливий, і суспільство стежить за умовами їхнього тримання.

Організаторами ініціативи є представництво президента України в Автономній Республіці Крим, Український ПЕН, Центр прав людини ZMINA та Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Згідно з повідомленням Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця, Росія незаконно тримає 180 українських політв'язнів. За даними "КримSOS", з 2014 року 19 кримських журналістів зазнали чи зазнають переслідувань, а 16 з них досі перебувають за ґратами.

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео