Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

На Харківщині без газу залишились понад 600 квартир та комунально-побутових об’єктів

На Харківщині без газу залишились понад 600 квартир та комунально-побутових об’єктів
334041 ПЕРЕГЛЯДІВ

Повідомляючи про енергетичну ситуацію в регіонах України на 1 січня, Міністерство енергетики України зазначило, що у Харківській області внаслідок бойових дій без газу залишалися понад 600 абонентів та комунальні об’єкти. Однак додається, що обмеження електропостачання не застосовуються у жодній з областей.

Детальніше про Харківську область: через обстріли на протязі двох днів в обласному центрі було відключено від газопостачання близько 500 квартир та 14 комунально-побутових об’єктів. В одній з громад області в результаті бойових дій пошкоджено сталевий надземний розподільний газопровід низького тиску, без газопостачання залишились 82 абоненти. Станом на 9:00 годину підключено понад 200 клієнтів.

Окрім цього, через атаки російських загарбників за добу було знеструмлено 1,6 тисячі абонентів. Підключено до електропостачання 6,6 тисячі клієнтів (включно з тими, які були відключені раніше). Внаслідок бойових дій залишаються знеструмленими 20,6 тисячі споживачів. 

У Донецькій області внаслідок бойових дій було знеструмлено 8 населених пунктів (5,8 тисячі абонентів). За добу підключено 4 населених пункти (1,2 тисячі споживачів). Залишається без напруги станом на 9:00 годину 122 населених пункти – 120,4 тисячі точок обліку. Також через російські обстріли без газопостачання залишилось майже 100 клієнтів. 

У Запорізькій області за добу заживлено близько 3 тисяч клієнтів. Через бойові дії без електроенергії залишається 76 населених пунктів – 6,8 тисячі абонентів. А в Миколаївській області через ворожі атаки вимикалась лінія 10 кВ, тому на ранок без електропостачання залишилось 5 абонентів.

У результаті обстрілів у Сумській області знеструмлено 1 населений пункт (404 споживачі). За добу заживили 3 населених пункти – 502 абоненти. На ранок залишається без світла через бойові дії 55 населених пунктів – 2,7 тисячі точок обліку. 

Через обстріли російської федерації у Херсоні без електроенергії у Корабельному районі були знеструмлені 9,3 тисяч абонентів. Усього по місту без напруги майже 13 тисяч споживачів. По області залишаються без напруги 49 населених пунктів (майже 30 тисяч точок обліку). 

У Чернігівській області через несприятливі погодні умови знеструмлено 2 населених пункти (330 споживачів). Внаслідок бойових дій залишається без світла майже тисяча споживачів.  

Пресслужба Міністерства енергетики України зазначає, що ситуація в енергосистемі стабільна та контрольована. Тож застосування планових відключень побутових споживачів не передбачається.

  • Нагадаємо, що раніше Міністри енергетики країн-членів Європейського Союзу заявили під час чергового засідання Ради міністрів енергетики ЄС, що вони підтримують Україну й готові надалі допомагати українському енергетичному сектору у відновленні та здійсненні реформ. Про це повідомляла пресслужба Міністерства енергетики України.
  • На цьому засіданні головувала віцепрезидент Уряду Іспанії Тереза Рібера, яка відзначила успіхи України в реалізації енергетичних проєктів і реформ, які продовжують здійснюватися навіть в умовах війни, та зауважила про потребу продовження руху заданим курсом.
  • Своєю чергою Європейський комісар з питань енергетики Кадрі Сімсон розповіла, що початок переговорів між Україною та ЄС про членство держави в Євросоюзі підтверджує успішні зусилля української сторони інтегруватися в спільноту.
  • Також Європейський комісар з питань енергетики відзначила зусилля українських енергетиків у процесі відновлення зруйнованої ворогом інфраструктури й висловила подяку країнам-донорам за внески до Фонду підтримки енергетики України, кошти якого дозволяють закуповувати обладнання для проведення ремонтів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео