Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна попросила НАТО про допомогу

Україна попросила НАТО про допомогу
190867 ПЕРЕГЛЯДІВ

23 березня 2017 року на Херсонщині запам'ятають назавжди. Провина цьому – вибухи снарядів на військовому складі, що в Балакліїї. Десятки поранених, близько 20 тисяч жителів евакуйовані. Саме цей інцидент і став причиною запиту про допомогу до північноатлантичного Альянсу, повідомляють у НАТО. Українська влада просить бійців Альянсу допомогти у розмінуванні території.

Схожі доручення від керманича держави Петра Порошенко отримало одразу три відомства: Міністерство закордонних справ, Міністерство оборони та Держслужба України з надзвичайних ситуацій.

Наразі сапери активно працюють на складі, в якому сталися вибухи. Вони розміновують територію, яка прилягає до місць зі зброєю. Евакуйовані люди поступово повертаються у свої домівки.

Додамо, днями головнокомандуючий силами НАТО у Європі американський генерал Кертіс Скапаротті наголосив, що настав часи Україні отримати летальну зброю. На його думку офіційна Москва випробовує у Сирії та Україні новітню зброю. Окрім цього пан Скапаротті зазначив, що й для НАТО є вигідним надати відповідне озброєння українським військовим. Мовляв, це дасть можливість протестувати новітні розробки Альянсу в плану зброї. Окрім цього, головнокомандуючий агітував колег надати українським партнерам й системи раннього оповіщення, які допоможуть ефективніше боротися з ворогом.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео