Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

На Донбасі наступить тимчасове перемир’я

На Донбасі наступить тимчасове перемир’я
28637 ПЕРЕГЛЯДІВ

Чергове перемир’я у зоні військових дій оголосили у Мінську. Під час тристоронніх перемовин було вирішено почати у регіоні режим тиші з 29 грудня. Скільки триватиме тимчасовий мир – поки невідомо.

27 грудня відбулася мінська зустріч, що традиційно проходить задля підтримання безпеки і досягнення миру у регіонах, що перебувають під контролем проросійських бойовиків. Офіційний представник України Євген Марчук відзвітував про результати перемовин, що проходили у тристоронньому форматі. Сторонами було прийнято рішення про початок режиму тиші і повне припинення вогню у зоні конфлікту, починаючи з півночі 29 грудня.

Україна зі свого боку вже гарантувала виконання всіх умов для збереження перемир’я. Однак, зазначають експерти, це не гарантує успіху режиму тиші, оскільки після останніх домовленостей у серпні бойовики одразу порушили домовленості і почали атаку українських військових. Як повідомляють, жоден режим тиші не дотримувався проросійськими силами без порушень.

Як повідомив Марчук, рішення про тимчасовий мир потрібен для вирішення ряду проблем. Зокрема, планується проведення ремонту об’єктів інфраструктури, пошкоджених від бойових дій. Скільки триватиме перемир’я – точно не оголошено.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео