Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Чехія надасть допомогу українцям на лінії фронту

Чехія надасть допомогу українцям на лінії фронту
252425 ПЕРЕГЛЯДІВ

25 лютого з Чехії до Слов’янська відправиться вантаж з гуманітарною допомогою. Його мета – підтримка українців, які живуть поблизу лінії фронту. Допомога носить передусім побутовий характер і містить одяг та інші предмети щоденної необхідності.

Найближчими днями жителі Слов’янська отримають гуманітарну допомогу з Чехії. Активісти громадських організацій Charita Česká republika та «Українська ініціатива у Чеській Республіці» відправили вантаж з допомогою 25 лютого.

Як повідомили місцеві медійні засоби, гуманітарний вантаж включатиме теплий одяг, покрівельні матеріали та засоби гігієни. Загальна вага допомоги – 46 тонн.

Протягом останнього часу українцям, які живуть поблизу лінії розмежування, неодноразово надавали допомогу міжнародні організації. Зокрема, 16 лютого від Червоного Хреста жителі цих територій отримали загалом 19 вантажних машин і 160 тонн будівельних матеріалів. Ще раніше, наприкінці січня цього ж року, через пункт пропуску Новотроїцьке до тимчасово окупованих населених пунктів Донецької та Луганської області прослідували 6 вантажних машин, відправлених Червоним Хрестом. У складі допомоги – будівельні матеріали та продукти харчування, які загалом складають 57 тонн.

Продукти першої необхідності та їжа – не єдиний вид допомоги, який жителі Донеччини отримують від країн Європи. Нещодавно стало відомо про кредит у 64 мільйони євро, який готовий надати уряд Франції на розвиток проекту водопостачання у Маріуполі.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео