Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Полтавщину відвідав перший заступник Міністра у справах ветеранів України

Полтавщину відвідав перший заступник Міністра у справах ветеранів України
141682 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Полтаві з робочою поїздкою перебуває перший заступник Міністра у справах ветеранів України Григорій Галаган. Він відвідав «Полтавський обласний клінічний госпіталь для ветеранів війни Полтавської обласної ради», поспілкувався з його пацієнтами та ознайомився з роботою Центру психосоціальної реабілітації, який працює на базі госпіталю.

Григорій Галаган сказав, що мета його візиту – подивитися, в якому стані лікувальні заклади, де проходять реабілітацію учасники АТО, проаналізувати, які програми варто розробити, аби медична допомога стала якіснішою.

«Нині наше Міністерство тільки формується. Ми відвідуємо всі області України. Нам потрібно провести моніторинг шпиталів, поспілкуватися з ветеранами, побачити, як працюють громадські організації. Тоді ми будемо приймати рішення щодо подальшого покращення соціального захисту ветеранів і вибудовуватимемо систему медичного забезпечення», – зазначив Григорій Галаган.

У Центрі щороку проходять реабілітацію близько 1000 ветеранів. Тут працюють 5 фахівців – психіатр, два психологи, психотерапевт, соціальний працівник, а також медична сестра. Курс реабілітації включає індивідуальні та групові заняття. Також у Центрі проводять арт-терапію, аромотерапію, іпотерапію.

«Насамперед ми працюємо з учасниками АТО та ООС. Але якщо хворі, які лікуються в госпіталі, потребують психосоціальної реабілітації, то вони також можуть відвідувати Центр. Це й афганці, й інваліди війни та учасники бойових дій», – розповів в. о. директора КП «Полтавський обласний клінічний госпіталь для ветеранів війни Полтавської обласної ради» Іван Литвиненко.

Як зазначив заступник директора Департаменту охорони здоров’я Полтавської облдержадміністрації Юрій Курилко, Центр створили у межах реалізації спільного з литовцями проекту щодо допомоги східним областям України в системі організації психосоціальної реабілітації. Всі фахівці пройшли навчання в Литві та США.

Нині в госпіталі лікуються 210 ветеранів. Це учасники АТО, ООС та Другої світової війни, афганці й чорнобильці, які мають статус інваліда війни. Працюють у закладі 186 медичних працівників.

Також Григорій Галаган відвідав Алею Героїв, що на центральному кладовищі Полтави. На цвинтарі разом із матір’ю загиблого атовця Наталією Чепігою поклав квіти до могил загиблих учасників АТО.

Теги: #Полтава #Мінветеранів #АТО

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео