Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Двом фейковим депутатам «Маріупольської міської ради» загрожує до 10 років за ґратами

Двом фейковим депутатам «Маріупольської міської ради» загрожує до 10 років за ґратами
235888 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори Донецької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти стосовно двох жителів м. Маріуполя за фактами колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

У серпні 2023 року двоє прихильників кремля добровільно долучились до лав окупаційної адміністрації «днр». Чоловіки зареєструвались «кандидатами в депутати Маріупольської міської ради 1-го скликання». Колишній підприємець і громадський діяч, який до початку повномасштабного вторгнення рф вручав батькам новонароджених маріупольців українські вишиванки, побачив для себе партійні «привілеї» у складі «ліберально-демократичної партії росії».
 
       
 
Другий «кандидат» балотувався від «єдиної росії». Він заочно вже отримав від українського правосуддя 8 років ув’язнення за співпрацю з окупантами на псевдопосаді заступника голови «Жовтневої райадміністрації». Ще один обвинувальний акт стосовно нього скеровано до суду за впровадження стандартів освіти держави-агресора в якості «першого проректора» вишу.
 
Після сфальсифікованої кремлем перемоги фейкові обранці беруть участь в засіданнях «ради». Вони приймають на користь загарбників рішення щодо «життєдіяльності» зруйнованого росіянами населеного пункту. При цьому спираються на федеральні закони, порушуючи конституційні права містян.
 
Чоловіки перебувають у розшуку. Спеціальні досудові розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Максимальне покарання – 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео