Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Поліція попередила розтрату бюджетних коштів на суму 10 млн грн

Поліція попередила розтрату бюджетних коштів на суму 10 млн грн
54481 ПЕРЕГЛЯДІВ

    Бюджетні цільові кошти перспективного розвитку та інвестицій були виділені на реконструкцію енергетичної підстанції високої напруги. Основні правопорушення, виявлені працівниками Управління захисту економіки (УЗЕ) в Запорізькій області, полягали у фіктивній тендерній документації. Прокуратурою скасовано договір щодо закупівлі робіт.
     Співробітники Департаменту захисту економіки Нацполіції проводять превентивні заходи по дотриманню законодавства у бюджетній сфері. Поліцейськими постійно здійснюються перевірки фактів порушень законодавства під час освоєння бюджетних коштів, виділених за державними програмами та інвестиціями.
     Так, у серпні 2016 року було проведено відкриті торги з закупівлі робіт по реконструкції підстанції високої напруги. Переможцем конкурсу визначено товариство, з яким укладено відповідну угоду.
     Під час перевірки правоохоронці виявили ряд правопорушень, допущених як з боку розпорядників бюджетних коштів, так і зі сторони комерційної структури.
    Зокрема, розпорядником бюджетних коштів у тендерній пропозиції було приховано реальний предмет публічної закупівлі. Так, не було зазначено, що у вартість проведення робіт було закладено 90 відсотків закупівлі устаткування і лише 10 відсотків робіт з його встановлення.
     Крім того, працівниками УЗЕ встановлено відсутність у товариства-переможця конкурсних торгів необхідного персоналу та спеціальної будівельної техніки для виконання робіт у рамках договору.
     За даними фактами слідчим управлінням ГУНП відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.
Наразі директорові товариства-розпорядника бюджетних коштів повідомлено про підозру. Йому загрожує до трьох років обмеження волі, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до 3-х років.

 

     Повідомляє Департамент захисту економіки Національної поліції України


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео