Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Договір ДП«АМПУ» на 712 млн грн анульовано законно — Верховний Суд

Договір ДП«АМПУ» на 712 млн грн анульовано законно — Верховний Суд
112966 ПЕРЕГЛЯДІВ

Верховний Суд поставив крапку у справі про визнання недійсним договору на проведення днопоглиблювальних робіт у портах України вартістю 712 млн грн. 20 червня 2019 року ВС ухвалив відповідне рішення, яким залишив без змін рішення Господарського суду міста Києва про анулювання договору, укладеного ДП Адміністрація морських портів України» (далі — ДП «АМПУ») та ТОВ «Техморгідрострой Миколаїв».

Позов про визнання недійсним вказаного правочину Національне бюро подало ще у березні 2017 року задля запобігання розтраті бюджетних коштів та захисту державних інтересів.

В результаті вдалося запобігти перерахуванню на користь ТОВ «Техморгідрострой Миколаїв» близько 395 млн грн та не допустити завдання ДП «АМПУ» збитків на суму близько 146 млн грн. Крім того, судове рішення дозволяє ДП «АМПУ» розпочати процедуру повернення незаконно сплачених 118,4 млн грн. 

Підставою позову НАБУ стали матеріали, отримані детективами під час здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні за ознаками заволодіння у 2015–2016 роках коштами ДП «АМПУ» при проведенні процедур державних закупівель, укладення та виконання договорів з ТОВ «Техморгідрострой Миколаїв» про надання послуг із днопоглиблення підхідних каналів і акваторій Бердянського та Маріупольського морських портів.

Позиція ВС в контексті рішення Конституційного Суду України щодо позбавлення Національного бюро права на подання позовів про визнання угод недійсними, свідчить про законність дій Національного бюро при зверненні до суду з позовами та обґрунтованість судових рішень в таких справах, незважаючи на рішення КСУ.

Теги: Верховний Суд ,Верховний Суд,Техморгідрострой Миколаїв

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео