Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Сьогодні, 30 липня, Україна разом зі всім світовим співтовариством відзначає День боротьби із торгівлею людьми

Сьогодні, 30 липня, Україна разом зі всім світовим співтовариством відзначає День боротьби із торгівлею людьми
197870 ПЕРЕГЛЯДІВ

На превеликий жаль, торгівля людьми є занадто прибутковим нелегальним бізнесом, тому не втрачає актуальності і в ХХІ столітті та є третім (після торгівлі зброєю та наркотиками) за прибутковістю злочином.

Міжнародна торгівля людьми залишається гострою соціальною проблемою для багатьох країн світу, в тому числі і для України, яка є однією з основних країн походження постраждалих від сучасного рабства в Європі, їх транзиту та призначення.

Тому стан протидії  вказаним злочинам є пріоритетним напрямком  діяльності органів прокуратури України та Вінницької області зокрема.

Так, у поточному році за підтримання обвинувачення співробітниками прокуратури області судом засуджено двох осіб, які впродовж тривалого часу шляхом примушування до жебракування експлуатували жінку-інваліда утримуючи, при цьому,  її малолітню доньку. Феміда не пошкодувала злочинців і призначила реальне покарання із конфіскацією майна. Ще три зловмисники чекають свого вироку незабаром. Декілька таких справ про вчинення трудової та сексуальної експлуатації знаходяться у провадженні спеціалізованих слідчих управління Національної поліції області та під процесуальним керівництвом прокуратури області.
           

Прес-служба прокуратури Вінницької області

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео